Jeśli na kołach nie są obowiązkowe, to dobrze, że ściągłam jeden, bo miałam po 2 na każdym kole(4), a teraz mam 3(jeden na przednim i para na tylnym), bo po co być choinka. Złamałam mu mocowanie, ale co tam :)
Mam pytanie w czy jest jakoś zdefiniowane prawnie - sprawny hamulec? chodzi mi o to, że czy policjant może przyczepić się o jego brak jeżeli mam ostre koło. Blokowanie koła też jest swego rodzaju sprawnym hamulcem. :)
Witam, są lampki tylne które oprócz diody mają jako taki odblask, no i teraz najważniejsze: jak czy w takim razie nie trzeba mieć dodatkowego odblasku czerwonego na tył??
Witam!
A co jeżeli ścieżki rowerowych są po obydwu stronach drogi, czy wtedy musimy jechać tą ścieżką, która jest po tej samej stronie co pas ruchu czy jest to obojętne? Niewielkimi mam tu na myśli pasa w obrębie jezdni tylko ścieżki w ciągach pieszo rowerowych. Czy taką ścieżką mozemy się poruszać w obydwu kierunkach z zachowaniem zasad ruchu prawostronnego?
tak się zastanawiam czy święte krowy mają obowiązek posiadania dokumentu upoważniającego do poruszania się po drodze zwanym kartą rowerową.
Jeśli tak to pole do popisu dla policji i czas zacząć to kontrolować.
Pieniądze leżą oj, jeżdżą po ulicy i chodnikach. Przecież taryfikator przewiduje karę za brak dokumentu. Zdaje się aktualnie jest to 50PLN od sztuki.